fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Пон Окт 07, 2024 11:37 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КОНКУРС - ЛОГО НА ФОРУМА...
МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 6:08 pm 

На мене сегашното повече ми харесва. На новото предложение не ми харесва, че синьото и червеното са едно върху друго. А за изкривяването, допада ми, защото изглежда някак по-естествено. На 2-рия вариант също е изкривена, но леко и това по скоро изглежда като дефект отколкото, като част от композицията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 7:26 pm 
Администратор
Аватар

GReeN_HuM@N написа:
Не мисля че разните му там композиционни и дизайнерски работи имат значение защото обикновеният потребител не разбиа от това. Тук става въпрос изцяло за личен вкус има хора които им харесва черен квадрат и няма нужда да посочват причините на тях просто им харесва.

"Дизайнерските работи" не е нужно да бъдат разбирани - те просто въздействат. Ако на някой му харесва черният квадрат - то е защото просто му е подействал. Между другото черен квадрат е нещо класическо в дизайна - така че дори ти го посочваш като пример. Когато някой е направил нещо - неговото отношение е различно от това на останалите, които са просто зрители, докато той се явява и творец и зрител, но е невъзможно да се изолира в ролята на обикновен зрител, дори и да забрави, че той го е правил...

Когато обаче се анализират и обсъждат нещата, то няма как да не се потърсят обясненията на причините за това "просто харесване"...

Виждам, че доста малко са взелите отношение за новото предложение за банер.
Нека се включат и други...

А относно предложението за лого - засега няма конкуренция! Лично на мен ми харесва без обосновка. Фона също трябва да се векторизира и същевременно да остава ненатрапчив... Пробвай се, Илиане! А пробвай също и да доразработиш банера! Един проект трябва да понася доразработки - не е добре да остава инвариантен... Успех!
/ Знам, че си добър, в случая коментираме два банера - нищо лично, личното е, че е добре винаги да можеш и по-добре... :bop: /

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 9:32 pm 

Ето същото лого същата идея, но по различна, а за 1910 за които не знаят, тогава е бил 1вия учебен ден на нтг, иначе сори че малко се отклонявам от темата, а относно банери, няма ли и някои друг да покаже нещо :smile:

http://img142.imageshack.us/my.php?image=logo1ye2.jpg

http://img142.imageshack.us/my.php?image=logo2tf4.jpg

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 10:33 pm 

Sek1 написа:
Ето същото лого същата идея, но по различна, а за 1910 за които не знаят, тогава е бил 1вия учебен ден на нтг, иначе сори че малко се отклонявам от темата, а относно банери, няма ли и някои друг да покаже нещо :smile:

http://img142.imageshack.us/my.php?image=logo1ye2.jpg

http://img142.imageshack.us/my.php?image=logo2tf4.jpg

Може би най-много ще ми хареса второто, с целите цветя зад надписа, но без годината.
Колкото до двата банера- на сегашния ми харесва много шрифта, но не ми харесва как е отделен надписа на сградата, а самата сграда е направена синя.
Във варианта на Илиан пък ми харесва къде е поставен самият сайт и също така че не е изрязан надписа на сградата.
В сегашния им вид повече ми харесва варианта на Илиан.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:12 pm 
Администратор
Аватар

Цитат:
не ми харесва как е отделен надписа на сградата, а самата сграда е направена синя.
Отделянето на надписа на сградата е най-добрата част на този банер, там всъщност е и акцента, по-добър вариант от повторението на текста от снимката със плакатен текст и то с неадекватни шрифтове... Само по себе си повторението е неприемливо... Или имаш плакатен надпис без друг същ-такъв във снимката или засилваш акцента на текста от снимката без допълнително озаглавяване...

Банерът на Сиян е доста по-графичен, излиза се незабележимо от растерния жанр и то именно с табелата, от която са премахнати всякакви фото-рефлекси, като е останал само лек градиент в буквите и то така - сякаш е с векторен произход, макар че в основата си идва така от самата снимка... Банкнотните шарки и целият растер правят прехода растер-вектор естествен до съвършенство!

А пък, ако не сте забравили - самата сграда и целият "скинтон" е направен в тон (син), защото това бе конкурс за банер на мястото, където е в момента - какъв е фона на форума и на главата горе? На Илиан банера как ли ще лежи там? Който разбира, да си копне цялата глава на форума и да постави банер или банера на Илиан да видим как ще се впише... А в проекта на Сиян с по едно движение на Hue&Saturation плъзгачите може да се напасне цвета, така че да "лежи и тежи" навсякъде...

Оправдавам всички поддръжници на Илиан - били те и от неговият клас! Искам нещата да се развиват! На Сиян банера премина през няколко етапа на "тунинговане" и "изфинване" и това се постигна естествено и за минутки, защото изначално бе вкарана мисъл и малко повече от 5-минути за полагане на основите... Няма да казвам колко слоя и обекта имаше в оригиналния фотошопски файл... И колко по-зле бе отделен надписа в първоначалния вариант... и въпреки всичко постигна моментални реакции на одобрение от не един или двама съфорумници...

Нека Илиан се стегне и покаже подобрения. Със затаен дъх ще следим развитието на процеса и ако трябва ще пуснем анкета за гласуване - начин за по-твърдо вземане на отношение - но нека поне да има истинско задобряване... Иначе на Сиян проекта е при мен и мога за кратко време да елиминирам много от забележките към него / примерно за com-бутона /, но нека видим един фундаментално по-добър проект, за да има смисъл цялата работа!

И накрая, ако се види и почувства смисъла - предстои проект за банер на оригиналния сайт на НТГ, а след него и дизайнерски проект на целият сайт... Нека тук има конкуренция, която да донесе резултат и там... За идващата 100-годишнина нека имаме и нов сайт...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 12:58 am 

Ето така ще изглежда
http://img382.imageshack.us/my.php?image=takafd7.jpg
извинявам се, че е малко размазано ама с с скреен го снимах от компа и с пейн го сеифах в жпг формат за тва така, промение които направих когато го сложих на фотошоп, изтрих сегашния банер, заличих го с цвят какъвто е на полето, преди това бях поставил моя банер на точното нясто, след което го скрих, изтрих, и пак сложих, после му намалих ФИЛЛ, за да впасне повече с цвета на полено, но съм съгласен, че цвета които съм използвал за фон не съвпада добре с този на форума, така че засега се съгласявам че неговия банер стои по добре във форума, заради цветовете, но като за банер, не за този форум, все пак не успява да ме грабне с нещо, няма нещо което да се набие на очи и да ти грабне погледа, не че в моя има, ама поне надписа Национална Търговска Гимназия и НТГ в червено мисля, че все пак се набива на очи... относно за дизайн на сайт, тва определено мисля, че е доста трудно, преди се занимавах с аматиорски сайтове, хтмл сайтове, в които предимно си правих нещата на фотошот а там правих бутоните за страници и добавях ефекти, но все пак нищо сериозно :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 2:10 am 

emilang написа:
Цитат:
не ми харесва как е отделен надписа на сградата, а самата сграда е направена синя.
Отделянето на надписа на сградата е най-добрата част на този банер, там всъщност е и акцента, по-добър вариант от повторението на текста от снимката със плакатен текст и то с неадекватни шрифтове... Само по себе си повторението е неприемливо... Или имаш плакатен надпис без друг същ-такъв във снимката или засилваш акцента на текста от снимката без допълнително озаглавяване...

Разбирам, че там е акцентът, но просто не ми харесва контрастът между двата цвята. За тона съм съгласна, не го бях погледнала от тоя ъгъл. В края на краищата не разбирам много от тези неща, не съм чела литература по въпроса, просто изказвам мнение. А това че съм от на Илиан класа няма нищо общо с мнението ми по въпроса.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 8:44 am 
Администратор
Аватар

Цитат:
А това че съм от на Илиан класа няма нищо общо с мнението ми по въпроса.
Разбира се, че няма - просто малкото ми чувство за хумор не можа да не се намеси... :thumbsup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 22, 2009 11:05 pm 
Аватар

Да се намеса и аз по темата :), че от доста време не бях влизал във форума поради лични причини. Както каза г-н Ангелов така ще кажа и аз, защото ние избираме "банер за форума", а не "банер", от което автоматично следва, че банера трябва да се слива с стила на форума и едновременоо с това да набляга на елементите, които всъщност са от значение. Точно това е целта на силния контраст от синьо като основен цвят към червено с ясно изразени граници. Наистина продължавай с тунинговането и дано стане по-хубав банер от моя, което ще ме мотивира и аз да мисля за нещо още по-хубаво ;)

Г-н Ангелов, относно дизайн за банер за основния сайт и цялостен дизайн на уеб-сайта смятам да Ви навестя утре или другата седмица, за да разбера повече информация и точно какво се иска. :) :nazdrave:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 8:55 am 
Администратор
Аватар

ОК = ще се радвам!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]