Днес - 15 Февруари 2015 г. във волейболната зала на Спортното училище нашите девойки за кой ли пореден път се срещнаха с момичетата от СОУ Свети Паисий Хилендарски и Езикова гимназия Пловдив в мачовете от поредният кръг на ученическите игри - Волейбол девoйки, 11-12 клас - Общински кръг...
Цитат:
Избери трудното
е мотото, под което играха момичетата от НТГ - нашите момичета!
Досега съм си мислел, че това се случва, за да може публиката да има по-силни преживявания.
Да - какъв ли ще е интересът, ако побеждаваме с лекота? Всички казват, че сме по-добри,
но по време на игра резултатите са "на кантар", побеждаваме "на косъм", вълнуваме се до последния момент.
Момичетата заедно с тяхната повече от треньор г-жа Баева непрекъснато има върху какво да работят.
Какво по-хубаво от това?
Всеки път и с годините и с кръговете нивата стават все по-високи, с тях и момичетата растат без да изостават.
И технически и тактически бележим адекватен ръст - конкуренцията също е добра, също не изостава.
Два тайбрека, в които за щастие оцеляхме. Даже спечелихме. Да виждаш 11:11, 12:12, 13:13, 14:14, когато се играе до 15 - Безценно!
А как се издържа при резултат 14:13 за противника в тайбрека? Притискаме си аортите, да не се спукат от адреналина!
Със СОУ "Св. Паисий Хилендарски" загубихме първия г е й м. Втория взехме с лекота, т.е. "обърнахме ги".
А третия - третият си беше епичен.
След малко ще гледате видеорепортаж с най-важните кадри от първата среща.
Снимал е за пръв път с камера Константин Георгиев от 9ж, и като за първи път добре се е справил...
Срещата с Английската мина обратно на първата - какво имам предвид:
Първия г е й м го взехме с лекота - бяхме загряли и ни движеше като че ли инерцията от предната игра...
За втория г е й м, Радо - г-н Бойчев, искаше да се хване на бас, че ще го вземат със същата лекота, а аз предвиждах какво ще стане. Логичното отпускане след лесната победа в първия г е й м, като не се взима предвид факта, че английската още не е в максимална форма - все пак първия им г е й м за деня си беше... И ни "обърнаха" - показаха ни обратната страна на медала.
И последва втория тайбрек... И - взехме медалите и купата в крайна сметка, публиката - нашата публика си пое въздух след няколкократното обръщане на резултата в и без това малкото (15) точки...
Честито!
Следващият кръг е Областният - засега се знае, че ще е на 21 Март - да си пожелаем Успех! Дано!