fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Пет Май 14, 2021 1:41 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума


Натиснете за да видите правилата



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпросче относно AS
МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2009 11:56 am 
Offline

Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 10:35 am
Мнения: 8
Май в този форум ще бъде по уместен въпроса ми...

Имам проблем с правенето на прозорци в Flash CS3 и AS 2.0. Като се отвори прозореца се забелязва че линковете който всъщност са под него са достъпни и могат да се ползват което не е много реалистично. Ето един примерен файл за да се види по добре http://lecsos2.hit.bg/proba.html. Както се забелязва като се цъкне в/у бутона Link 1 се отваря прозорец и после линковете Link 1, Link2 и Link3 са активни. Искам да попитам дали има функция или клас примерно който позволява да се насочи фокуса само в/у прозореца и неговите линкове и да се игнорират линковете под него?
Ако някой има идеи нека да напише примерен код тук или да ми го прати на lecsos@abv.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Въпросче относно AS
МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2009 7:30 pm 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
Здравей, Станимире!

Дано се появи някой, който разбира от екшън-скрипт, защото не знам от нашите някой да проявява интерес точно в тази област...

Най-вероятно ще успееш да се справиш сам. Потърси такива методи за включване/изключване на фокуса (ако пишеш обектно - именно методи - някакви като focus on/off за съответните компоненти, в твоя случай линковете...)

Успех!
/като се справиш, в което не се съмнявам - покажи резултата да видим.../

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Въпросче относно AS
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 11:20 am 
Offline

Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 10:35 am
Мнения: 8
Здравей Емо,
Ами той май PIPO каза, че се занимава с AS и мисля да му изпратя един майл. :) да видим какво ще каже по въпроса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Въпросче относно AS
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 2:40 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 10:35 am
Мнения: 8
Здравейте,

С риск да стана скучен за хората, които не се занимават с AS бих искал да напиша все пак решението на проблема, което намерих online и ако някой има същия проблем да може да го разреши.

Не можах да намеря метод за това, но пък:
Ето го източника http://codeblog.studiokoi.com/share/code/comments/disable_click_through_on_movieclips_in_flash/
Все пак да дам и малко подобрение на идеята, а тя е под прозореца да слага невидим бутон който покрива всичко отдолу като в/у този бутон не може да се кликва като покривка. Така може да се кликва само в/у нещата примерно който се намират на слоеве над слоя на невидимия бутон т.е идеята е всеки прозорец да си носи слой с такъв бутон и така може даже да се отварят много прозорци както в Windows приложение...А м/у другото се замислих може ли да стане ако се отворят много прозорци да се суичва м/у тях с цъкане на мишката. ;)

Ето го и новият вариант на клипчето: http://lecsos2.hit.bg/proba2.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Въпросче относно AS
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 10:02 pm 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
Където не са измислени докрай нещата се ползват трикове... Това с междинен слой със забрана за клик си е жив трик и ако някъде е написано, че така се прави а същевременно няма официален документиран от производителя начин - това си е... И с прозорците и смяна на фокуса може би ще откриеш сходен начин... Но не разполагаш ли с някаква документация за всякакви класове, методи или както там се наричат? Онлайн учебници, pdf-и или дори хартиени? Дай линкове откъде да понаучим за AS? /най-лошото в цялата схема е, че AS е платена и то не евтина система.../

А страничен въпрос - следиш ли развитието на най-новите и модерни системи за разработка, базирани на C/C++?
Такива за визуално програмиране (те май вече всички модерни са такива)... Помня, че преди година-две много те влечеше - това учеше тогава. На какви системи разработваше? На кои си фен? Чувал ли си и за други хубави, които не си пробвал? Тогава след конзолните програми понавлязохте ли в обектната област и във визуалните компоненти на windows-ките приложения?
Отговора на този въпрос може да поместиш в друга тема - може и нова - и опиши какви неща точно се учат в твоята специалност - свързаните с информатика и компютърни науки!

Благодаря!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Въпросче относно AS
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2009 3:27 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 10:35 am
Мнения: 8
Ами тогава последно пробвах Borland C++ и ми допадна доста иначе писахме на Visual Studio. Относно графичните компоненти на Windows навлязохме доста наплитко в тях примерно само за създаване на многодокументен интерфейс като да речем WordPad или по-скоро Paint, защото ползвахме класовете за рисуване...
Общо взето предмета по който учихме тея неща се казваше Основи в програмирането в комуникацийте така че си останахме само с основите. Понеже ми се искаше да правя неща който бързо могат да се видят и да проработят се запалих по Flash и AS. М/у другото в AS всичко е обектно ориентирано и много просто направено. Колкото до литература уважавам сайта на Adobe който си има доста за методите в AS и самия Flash си има Help където има и примери т.е просто пишеш метода и той ти дава пример с него което се оказва доста полезно в много случаи.
Наскоро като сварши сесията ;) открих как може да се съчетава Flash и PHP и много се запалих по създаването на интерактивни неща съчетани със силата на PHP... Ама има много да се учи и пробва.
Иска ми се ако имаш възможност да дадеш някой линк да прочета за тези нови системи за разработка базирани на С++ да попрочета че съм май май поизостанал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Въпросче относно AS
МнениеПубликувано на: Вто Фев 17, 2009 2:57 am 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
http://www.codegear.com/products/cppbuilder
http://www.codegear.com/products/radstudio
http://cc.codegear.com/free/cppbuilder

Може да си го дръпнеш от последния линк и да ти пратя един файл за пускане...
/второто, броено от горе в таблицата - 1.9GB/

Изобщо Борланд си дадоха на Ембаркадеро КодГиър-а... Дано да има смисъл... Засега си го инсталирах и съм доволен...

Не мога обаче да направя exe, което да тръгва на друга машина, на което не е инсталирана средата... Иска разни DLL-ли или други библиотеки. Явно е въпрос на настройки, ама аз като пускам такава среда за пръв път от 90-те години насам и не знам какви настройки да гледам...

Ако си го изтеглиш и инсталнеш трайъла, пиши, давам ти моментално начина за "регистриране"...
/но тр. да се регнеш при тях и на пощата да си получиш номера разни за 30 дена.../

После да видим дали може да направиш дори едно конзолно exe, което да е преносимо...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Filipov