fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Сря Май 20, 2026 2:06 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: МНОГО МИ СЕ ИСКА ВЪВ ФОРУМА... /продължете изречението/
МнениеПубликувано на: Сря Дек 15, 2010 8:45 pm 
Аватар

Това поле ляво-дясно си е различно за всеки потребител, и ако вие не пипате вашия аватар няма да разтяга страницата. За размера в кб ми е все тая, нямам проблеми с намалянето на картинките. В момента нямам нищо впредвид на бъдещи аватар и подпис.

Митака написа:
Абсолютна глупост е това с увеличаването на размера на аватарите и подписите.
Един потребител не се изразява с тях, изразява се с постовете си.
Донякъде си прав, но те хората не случайно са ги сложили, и твойте са доста изразителни така че не може напълно да отречеш приноса им.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 15, 2010 9:56 pm 
Администратор
Аватар

ОК - засега не пипаме нищо, когато поискаш си подготви новите аватар и подпис и сподели размерите им...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2010 12:40 am 
Айляк
Аватар

GReeN_HuM@N написа:
Донякъде си прав, но те хората не случайно са ги сложили, и твойте са доста изразителни така че не може напълно да отречеш приноса им.

Мога - само да кажеш и ще ги махна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2010 10:23 am 
Администратор
Аватар

А моите дали и те нямат някаква изразителност? :bananna:

Чудя се дали ако ги махна и няма да живне форума? :bop:

Ако се наложи ще трябва да се поотърся за да намеря все пак нещо... :ruls:

Че така без подпис и аватар много голички стоят нещата... :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 03, 2011 12:52 am 
Аватар

Господине, защо вместо vimeo не направите един профил на НТГ в youtube и не качвате всички клипчета там, мисля че има много повече опции, както за зрителите така и за тези които качват клипчетата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 03, 2011 1:04 am 
Администратор
Аватар

Ще проуча този въпрос...

Иначе видеото във форума не е лош вариант да си се гледка на место...

И "Тръбата" и Vimeo дават възможност за локално коментиране, но качеството и размерите, които последното позволява ми допадат. Трябва да си изкопая старата регистрация от "Тръбата", за да видя какво ново-вехто там...

И последно - доколкото знам "Тръбата" е вече Гугльова...

Във Vimeo харесах моменталните реакции на екипа при проблеми... И понеже ползвам безплатни акаунти може би няма опции като буфериране отвсякъде, но живот и здраве един акаунт с "неограничени" възможности е $60 на година, което си струва парите, но пък какво ще стане с качените дотук над 50 видеа в 6 акаунта. При 90 дневна неактивност - горят, а не ми се занимава с местенето на тези видеа в евентуалния нов платен акаунт...

А в "Тубата" тръбеста не знам все още за качество и компресия, размери и лимити...

Vimeo мисля засега бие конкуренцията по качество, което запазва, но безплатните акаунти нямат гъвкав плейър а е най-простия... Дано оцелеят при такова мачкане от страна на гългъл...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 03, 2011 1:14 am 
Аватар

Ем единствения недостатък на youtube, който виждам е че максималния лимит е 15 мин(мисля че има и начин за по-дълги клипчета, защото съм виждал, но трябва да се проучи), за формати и размер не мисля че ще има каквито и да е проблеми, както и за качеството.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 03, 2011 1:44 am 
Администратор
Аватар

Пробвал ли си (доколкото машината и връзката с интернет позволяват) от страницата на клипа във Vimeo а не тук (като клиентски плейър от Vimeo) да дадеш цял екран при синьо HD (HD is ON) за да видиш реално нещата? Това, което се вижда е 720p (1280х720). За сравнение моят екран на лаптопа е 1280х800. Значи почти идеално пълнене се получава. Остават някакви си 80 (2х40) пиксела общо отгоре и отдолу... Иначе оригиналът е 1920х1080. За времетраене няма ограничение а само за мегабайти - 500 на седмица. Ако приложа по-яка компресия може да побера и половин час, че и повече вътре, (пример - финалите по футбол) но с влошено от компресията качество. Нормално с 15-тина минути става идеално правене на 500 мегабайтов клип. Хубавото е, че винаги може да си изтеглиш mp4-ката... А за всички с акаунти също е достъпна за сваляне, освен ако изрично не съм забранил. Иначе с разни плъгини да точиш стрийм си е също леко осакатяване на матряла...

Та пълното качество се вижда на цял екран, но само от сайта на Vimeo. Иначе ако си платя Vimeo Plus и при клиента си има HD, не знам при YouTube как стои въпросът с HD в клиентски (embedded) плейъри... Но, който веднъж е минал на HD няма връщане... A Vimeo е главно за HD маниаци и изобщо за видео маниаци и е пълен с уроци като почнеш от снимане и обработка и стигнеш до разглеждане на всички модели камери, че дори и HD with DSLR...

За пример химна е сниман (клипът към него от официалния сайт) с Nikon D3100 - това си е обикновен никонски DSLR от сравнително нисичък клас, но е снимано от висок клас човек, с което още веднъж подчертавам, че техниката е важна, но има и по-важен фактор...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 03, 2011 11:07 am 
Аватар

Нямате никакъв проблем да качвате в youtube и 1080p, нормално има 2gb лимит на видео(има и опция до 20gb), но може да качиш и 1тб на седмица за това няма ограничение. Както казах единственият недостатък на youtube е че лимита е 15 мин, но има много повече опции. Ето няколко примера за HD
http://www.youtube.com/watch?v=DTXO7KGH ... 7&index=18
http://www.youtube.com/watch?v=JGe8DuCy5PU
http://www.youtube.com/watch?v=XITHbsUUlYI

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 03, 2011 12:16 pm 
Администратор
Аватар

Многото опции повече... Ако можеш да ги изброиш да видим кои от тях имат смисъл...

Повече ме интересува да видя някоя страничка с български текстове, заглавия, описания...

Нещо българско...

Иначе засега вимеото е идеално за гледане, обслужване и не е толкова замърсено от страничен материал.

За мене най-важното е да имаме във форума видео на место и той покрива това без грижи... И почти няма присъствие на английски в интерфейса...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]