GReeN_HuM@N написа:
Ми нещо от сорта на 180x180 и да кажем 600x200 и някъв размер в кб за да не се затормозява страницата.
В момента аватарите са 150х150, да речем, че ги вдигнем до 180х180 - това е уж "бял кахър"*.
Хайде и подписите ще пробваме да са до 600х200.
Ограниченията в кб ти ли ще ги мислиш или аз да ги мисля?
Дай някакви предложения и за тези ограничения и сме готови...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*За
белите кахъри:
Като сложим по-голям аватар става така, че лявата колона се разширява и пада ширината на дясната...
И като реша да качвам по-големи снимки трябва да ги стеснявам за да не се скриват зад ъгъла, че ми е грозно да не се побират целите в екрана, а хората биха предпочитали по-големите...
Така че, за сметка на повтарящи се аватари се лишаваме от ширина на колоната с неповтарящи се неща, хайде ако е текст той се налива и в по-тясна колона, но ако е снимка - заминава зад завоя...
И още нещо за кбайтовете - виж моя аватар - 300х300 има няма 6кб (шест ка байта), а твоят шаренкият - също 300х300 е 10 пъти по-голям... За подписите 600х200 да не говорим... Не че форумът се товари, товарят се страниците...
Така че, хубаво си помисли - подготви си подпис и аватар и дай точните им размери в байтове от properties (а не в кабайти) като се опиташ да ги оптимизираш (png, jpg или gif), което ти даде най-добър резултат за най-малък файл при желаните размери в пиксели... Ако не се сещаш как да си тунинговаш размерите в байтове, пращай ги да ги минем през фотошоп, но пращай изначални и не презаписвани джипеци, че при тях всеки презапис ги унищожава...