fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Нед Ное 10, 2024 11:27 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ВИПУСК 2011 - Изпращането на 11 Май 2011
МнениеПубликувано на: Пон Май 02, 2011 10:04 pm 
Администратор
Аватар

Още един Випуск. 101-вият!
На Денят на Кирил и Методий...

Стоян упражнява операторско майсторство минути преди да започне тържеството.

Денят е на ръБЪт да завали. Хем му се плаче, хем му се смее на времето.

Творческа суматоха, на моменти клоняща към суетня.

Първи се изсипват 12ж. Малко по-късно спиране на дъха предизвиква и появата на тяхната класна... Така се е "барнала"...

Всяка година по един литератор (преподавател по БЕЛ в НТГ) поема щафетата на организацията на рецитално-артистичната част на тържеството...

Този път редът бе на г-жа Тарънска. Тя избира прекрасните момичета от 11з! Иванина, Радка, Теодора, Насие и Пенка...

Никола Петков вече няма да озвучава.

За негов достоен продължител, на мястото му встъпва Стефан Ангелов...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: ВИПУСК 2011 - Изпращането на 11 Май 2011
МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 4:53 pm 
Администратор
Аватар

Цитат:
... Днес с голямо вълнение празнуваме двоен празник. Денят на светите братя Кирил и Методий и денят на успешното завършване на Випуск 2011!

Скъпи абитуриенти! Вие имате историческия шанс да сте ПЪРВИЯ ВИПУСК ОТ НОВОТО СТОЛЕТИЕ НА НАШАТА ГИМНАЗИЯ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 9:45 pm 
Администратор
Аватар

Цитат:
...В нашето училище няма настоящи, бивши и бъдещи!...

Всяко учебно заведение в България и по света ще бъде гордо да има Вас - като студенти!...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 9:47 pm 
Администратор
Аватар

Цитат:
Речта на Георги Катермов – 12ж

Намирайки се на прага да се изправя самостоятелно пред живота съзнах, че детството и свободата, с които съм разполагал досега са си отишли безвъзвратно. Това е! Времето минава толкова бързо, все едно сме имали събрани шепи, пълни с бистра вода, и докато успеем да отпием и да почувстваме приятната тръпка, която се влива в нас, тя вече е изтекла между пръстите ни. Можем само да се радваме на невероятния шанс, който ни се дава, защото аз няма да забравя думите на моя преподавател: „Никога отново в живота пред Вас няма да се изправи човек, с толкова знания и опит, единствената цел, на когото е да Ви научи на нещо, без да иска нищо в замяна.“, и това е наистина така, защото в живота само искрената обич и приятелството се дават даром.

Раздялата не трябва да ни натъжава, защото краят на едно е началото на друго, на поредното препятствие в живота ни. Това, което трябва да ни води, е желанието за успех, желанието да осъществим идеалите си, желанието да дадем личен пример, когато един ден имаме зад гърба си всичко и нищо. Наша задача, като хора на времето, в което живеем, трябва да е да променим възможното, това, което ние можем, за да не се заражда песимистичност и да не съществува разочарование от неуспешно вложените труд и енергия.Задружието е от изключителна важност, за да може една такава идея да бъде посята, сътрудничеството и разбирателството са необходими, за да може семенцето да порасне, а човечността да расте, и расте, и расте, и чак накрая на нашите усилия, да се превърне в красиво цвете, което да увенчае нашия успех.

„Животът е вътре в нас и хората ще започнат да творят само тогава, когато започнат да живеят истински.“ Това са думите на мой много скъп приятел. Но какво ще рече да живеем истински или истински изживян живот? Отговорът е че, когато хората започнат да виждат с душата си, а не с очите си, когато започнат да чуват благозвучието на хармонията, към която се стремим, когато започнат да усещат толкова силно, че понякога чувството прераства в бягство от неизбежното, само тогава човек ще може да каже, че живее истински. Тогава той ще сътвори нещо ново и оригинално!

Като финална мисъл ще разкажа една кратка история, може би тривиална, но изпълнена с огромна житейска мъдрост. По една пътека вървял млад човек и той бил щастлив, защото знаел, че пътят води все донякъде. Но за негово разочарование, вървейки, той се доближавал все повече до едно огромно дърво в далечината, а когато стигнал дотам, младежът видял края на пътя и един старец, който си почивал на сянка. В своето явно недоумление, младият човек попитал стареца: „Извинявайте, можете ли да ми помогнете, защото не знам накъде пътеката продължава?“, а старецът му отговорил: „Млади човече, в живота пътеки няма, те се правят с ходене.“ Изводът е пределно ясен и зависи само от нас накъде ще поемем. Всеки има правото да желае и да постигне мечтите си, защото „Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му“. Ние трябва да продължаваме напред, да не се предаваме, защото животът е съвкупност от премеждия и точно това го прави така неистово желан.

Благодаря Ви за вниманието!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 11:08 pm 
Аватар

За толкова пекан и отворен, да приказва такива клишета, лишени от душевност, лично отношение, чувство.. е меко казано непрофесионално, най-малкото, поне да я беше наизустил, за да създаде впечатление за искреност; Знам, че сега репликата ми ще прозвучи като "След войната героите са много", но и аз мислих да дръпна една.. реч, само не написана, уви не го направих, нямаше кой да слуша, нямаше и смисъл, а и на мен не ми се налага да се доказвам... повече, направил съм.. пред когото трябва и както трябва :D:D:D *казвам с лека надменност, арогантност, гоределивост, самочувствие и чувство за презвъдходство* :D и лека (благородна) завист за безпристратните редове, написани от Г-н Ангелов, ех, да можех и аз да си сдържам така личното мнение.. но "подписа" под постинга ми си го казва... :D

Последна промяна Nifanta на Пет Май 13, 2011 11:27 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 11:22 pm 
Администратор
Аватар

Вече се радвам много, когато някой напише нещо...

Във фейсбук също не се пише много...

@Нифанта :: на дипломирането в края на юни ще има "микрофона е ваш" за всички, на които им се появи желание да се изкажат. Там никой не чете... Защото е последен шанс - ако искаш да кажеш нещо на випуска, с който си завършил и то искрено и от сърце...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 11:26 pm 
Аватар

А.. не, всъщност, на самия випуск, няма какво толкова да кажа, имах предвид кратичко обръщение към бъдещите, завършващи след нас класове.. всепак, с випуска сме на един "огън" каквото и да каже човек.. всеки го знае :P

Edit: Да, ще се съглася с Вас, че не се пише, много, което е лошо, ще изложа личния си мотив, не обичам форумите, чесане на езици, с елементи на караница, в които всеки става субективен, и започва да убеждава другите в правотата си, аз не обичам да убеждавам, вероятно защото не умея, а и не ми е за цел, и за това на калабалък от хора в група или форум, необичам да пиша.. без оглед... темата на диспут.. просто някакво изкривено лично възприятие имам към.. този казус, незнам защо.. :think:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 12:01 am 
Администратор
Аватар

Говорейки на випуска, може да се каже всичко на всички - с оглед на "модерните технологии", които използваме...

Личното ми мнение за речта на Катермов е, че при него смущението, заставайки пред всички бе по-силно в този момент и не успя да покаже истинските си чувства, извиращи от текста... Който е следил внимателно може би е видял пропуснатият повече от абзац от речта. Усетил се е, че както ти казваш няма кой да слуша... Въпреки малко по-високото звуково налягане този път все още не е достатъчно... Как в дискотека или на концерт дори на открито звукът е толкова мощен, че дори крещейки на ухо не може да те чуят... Ако е така и на нашите празници няма да го има този проблем да не може да те чуят и да няма кой да те слуша... По-скоро обратното трябва да става - слушателите да не могат да се чуят, когато си говорят а ораторът трябва да може да наложи речта си дори само с физическа мощност... Иначе работата издиша... Долу първите редове горе-долу може да подочуят нещо, а по-назад стоящите - абсурд! Улицата с второто по шумност кръстовище в града... Това, че ние, които бяхме на площадката чувахме не значи, че могат да чуят всички. Такива като двата чифта бели говорители, монтирани в последния момент трябва да има поне още 4 (да станат общо 6 и то чифта) във всички краища на игрището с изчислено изпреварване на далечните спрямо близките, за да може при такива масовки като "Първи учебен ден" и "Изпращане на випуск", когато се предполага, че всички са на двора /над 1000 човека с гостите, 200 от които са на стълбите/ да се постигне горе-долу някакво акустично покритие и налягане, достатъчно за да има внушаване на чувства от оратора към слушателите от публиката... (може би рекорд по дължина на смислено изречение ;-)
Така че :: добре че има клипове, които може да докарат звука до тези, които не са чули... Другото модерно е да спуснеш речта в четим вид... А за чувствата - там е друга работа... А за искреността им - "хептен"...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 12:42 am 
Администратор
Аватар

Къде е сега Казаков - старши да се надпреварваме кой ще направи по-добри кадри на модел като брат му... Останах без конкуренция... :nazdrave:
Прикачени файлове:
DSC_6900.jpg
Прикачени файлове:
DSC_7215.jpg
Прикачени файлове:
DSC_7216.jpg

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 12:47 am 
Администратор
Аватар

Кой сега е №1? А, а ???
Прикачени файлове:
DSC_7218.jpg
Прикачени файлове:
DSC_7219.jpg

Който се похвали с атрактивни кадри от събитието ще бъде обилно възнаграден и почерпен!

Отворковци, отворки и други отверки! Хайде да ви видим! Приемат се и линкове към албуми във Фейсбук!

Нека видим колко сте отворени! В добавка ще подарявам снимка по избор от моите!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]