"Някъдето" е ясно, само че сега се прибирам... Имаме над един час видео материал и само моите снимки са над 500... На Георги Алешанов снимките са 8Гб, снимани в NEF/RAW...
Сега нямам сили даже да си извадя апарата или камерата от чантата...
Брюксел! Ура!За разлика от конкуренцията, представителният отбор на НТГ с резервите включително е съставен от съученици само от един клас - класът, в който и аз се чувствам съученик! Това състезание бе между училища а не между класове, както онова, което 10ж скоро спечели. Почетен гост, с настроение за победа бе г-жа Славейка Иванова. Свикнала напоследък на победни прояви получи още едно свидетелство, че нейните ученици - учениците на НТГ са достойни първенци във всички области... Оттам и извода забелязан и във ФБ -
кое е най-доброто училище в Пловдив? Оттам става ясно училището, но нека на всички ни стане ясно:
Кои са най-добрите ученици в Пловдив! Горд съм, че съм част от това училище, че имам нещо общо с тези ученици!
Г-н Владимир Баев, научният ръководител на отбора също бе почетен гост.
Състезанието след убедителния първи кръг изглеждаше много добро като прогноза за нашия отбор.
С равен брой точки - максимален бяхме заедно с ЕГ "Иван Вазов" /руската/
Втория кръг беше тест, в който учениците от НТГ се справиха почти мигновено, далеч преди всички останали, просто за броени секунди! Но когато бяха обявени резултатите се оказа, че има два други отбора, които имат пълен набор от точки - без нито един пропуск на точка. Ето за всички извода - когато състезание или изпит не са за време - не бързайте! Винаги може да станете жертва на лоша шега!
Така след втория кръг ЕГ "Иван Вазов" все още беше с пълния възможен брой максимални точки, а ние бяхме две точки назад... Усмивките от лицата ня почетните гости малко поизстинаха. Никой не искаше да прави сериозни забележки за евтино загубените две точки. Все пак имаше още един кръг.
Последни представихме визуалния проект. За разлика от "леко" захаросаните рисунки, презентации и клипове на конкуренцията и въпреки "леките" технически неудачи на организаторите, получихме максимален брой точки. ЕГ "Иван Вазов" с ФЕГ разделиха следващото място и по регламент получиха по 3.5 точки за последния кръг.
Впечатлението ми бе, че всички ученици в залата бяха изключително добре подготвени върху материята свързана с ЕС.
В първия кръг ученичката Елена Згурова, на която се падна да говори по изтегления въпрос се смути леко. Явно за пръв път се налагаше да се представя пред сериозна конкуренция и публика, явно отговорността, която бе спусната на плещите й даде своето отражение. След първите няколко изречения щафетата пое Мария Темелкова и само още няколко изречения бяха достатъчни за да може Елена Згурова да се възстанови от първоначалния стрес... По нататък бе напълно изчерпателна и отговори на всички въпроси, зададени от Жан Виденов. Доброто впечатление, което остави у цялата комисия, у мен и у всички наблюдатели бе именно справянето с първоначалното смущение - факт, достоен за адмириране, по-високо оценен дори и от отличната подготовка...
Капитанът на отбора Иван Грозданов съвсем земно промотира филмовия откъс, с който се представихме в третия кръг.
Утре вечер в 19ч. на връх "Бунарджика" учениците от 10д на НТГ ще бъдат наградени от г-н Славчо Атанасов - кмета на град Пловдив - това ще се случи на самият празник 9 Май - Денят на Европа...
Зад представителния отбор 5 + 3-ма резервни участника стояха още немалко хора, изнесли голяма част от работата, спомогнали за реализацията на идеите, послужили за високата мотивация и отличното представяне на целия отбор. Екипността взе връх над индивидуалността! Похвала заслужават Мартин Василев и Георги Алешанов - физически реализатори на документално-репортажния филм, осигурил първото място. Скоро ще гледаме кратката и пълнометражната му версии... Спойката между съекипниците бе осъществявана успешно от Любен Минев, който не успя да присъства по извъневропейски причини...
И така отборът:
Иван Грозданов - капитан
Габриела Цветина
Христина Димова
Мария Темелкова
Елена Згурова
Мила Янкова
Зорница Маринова
Здравко Добрев
(последните трима са резервните участници)
До скорошно изнасяне на материалите по темата!