Ми аз имам нужда от помощ по IT малко - МНОГО ЗДРАВО Я ЗАКЪСАХ ЩЕ ИМАМ НИСКИ ОЦЕНКИ МАЙ...:
Въпроса ми е: Как да си свържа 2 (два) от компютрите чрез Dial-up модеми (стандартни 56k) без наличие на телефонна линия като за начало (като за локална мрежа)? Опитах по близкия до аклъла метод - правиш incmoing connections на едната машина и задаваш в допълнителната инитиализация на модема ATA (Automatic Answer), след това на другия компютър задаваш dial-up "конекция" с номер за набиране 0 (или се задава допълнителна инитиализация ATD(Automatic Tone Dial) или ATD0, ако не я възприеме) и модемите започват handshake-a, но уви при мен на края на handshake-a ATA set-натия модем затваря и всичко спира...
Въпрос 2: Добре де да кажем, че искам да се правя на доставчик на интернет (само за мен си де) за достъп от всеки телефонен пост - включвам "г-н модемски" към компютър Х, Share-вам си интернета да "огрява и там" по познатия нам метод, закачам модема към телефонната линия и :
Дали бтк имат забраненост на това да се прави datacall, и ако не - модема ще разбере ли кога звъни телефона, кога звънят за него, и ще има ли неразбория при handshake-a както при "сухия режим" по-горе? Като се вземе под внимание, че говоря за нормална цифрова линия - без Integrated Services Digital Network и нищо общо с ADSL-a разбира се... което ме подсеща: Каква е ролята на ADSL - разделителя в комплекта, та не може с нормален разклонител - видях че има 2 бобинки с 4 кондензатора, но схемата ми се видя несериозна...

п.п. Съжалявам за тоновете правописни и пунктуационни грешки, но ще се оправдая с късния час