fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Чет Ное 13, 2025 12:12 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ИМА ЛИ ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА?
МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2009 9:41 pm 
Администратор
Аватар

Или всичко е еднократно и живота свършва на финала на земния път?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: ИМА ЛИ ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА?
МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2009 10:56 pm 

Точно в момента тази тема прекалено много ме вълнува, тъй като загубих най-скъпия си човек...Живот след смъртта, както казват старите хора, никой не се е върнал да каже дали има и дали е по-хубав от земния.Научно също не може да бъде доказано.Според мен обаче, хората поддържат вярата в задгробния живот(и аз,признавам), заради едното успокоение на душите си, защото ако мислим, че някой, който цял живот е бил до нас, обичал ни е повече отколкото е обичал самия себе си, подкрепял ни е във всичко, изведнъж вече не е сред живите и буквално е изчезнал, освен депресия, друго не можем да си докараме.Така че-да, според мен има(дано!).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 1:30 am 

Лично за мен въпроса е лесен. И ще се пробвам да отговоря без изясняване на гледната ми точка.

Има! Абсолютно! НО, не непосредствено, а има последователност като всяко нещо, в случая -> раждане -> живот -> смърт -> възкресение -> живот, странно ми е, че повечето хора пропускат предпоследното.

И един анекдот по въпроса: Близнаци си говорят (в утробата): "Абе знаеш ли казват, че имало живот след раждането. -Ааа, кой знае, никой не се е върнал от там!"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 8:39 am 
Администратор
Аватар

По случай анекдотът ти, Ивайло:
Има ли живот след...?

Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Бебе 1: Вярваш ли в живота след раждането?

Бебе 2: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

1: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

2: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

1: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

2: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

1: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

2: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

1: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

2: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

1: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

2: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 10:20 am 

Това с бебетата истински ме зарадва не бях чел нещо толкова.... от бая време

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 6:51 pm 
Аватар

iv_div_tiger написа:
...

Пропускат го щото няма такова. Като умреш просто си умрял ставаш храна на червеите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 7:22 pm 
Администратор
Аватар

GReeN_HuM@N написа:
iv_div_tiger написа:
...

Пропускат го щото няма такова. Като умреш просто си умрял ставаш храна на червеите.

Тук малко ми заприличваш на Бебе 1: Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

И откъде може да бъдем сигурни какво става с нас след "смъртта" - ?

Между впрочем нещата работят за повярвалите в тях... Т.е. не вярваш в прераждане - не се прераждаш - умрял си си и толкоз... ;-)) (щом така си желаеш...прости)

Изкефи ме рекламата за някакви бисквитки или бонбонки - 3-ма седят на дъгата и най-левия казва - какво ще стане ако тази дъга не съществува - хоп - дъгата изчезва под него и той заминава... Другите двама продължават да си стоят на дъгата и да си клатят краката, гледайки след него... (намерете ми този клип, моля ;-)

Отиваме към темата - вярвате ли, в какво?

Съвсем наскоро преспах за пръв път на Кръстова гора. В просъница се сетих, че който преспи си решава някакъв здравословен проблем. Сетих се с простата мисъл - "Сега ще ми мине коляното", забележете - не "Сега може да ми мине коляното" а "Сега ще ми мине..." Нищо повече. На сутринта се "ослушвах" за признаци, че имам проблеми - никакви... Не все едно се е излекувало, а все едно не е било повредено...

Споделих с един човек малко по-късно - възрастен - а той ми вика - ти си си внушил... ОК, и така да е - за мен е важен резултата.

Просто отдавна съм спрял да се съмнявам в много неща... И много неща започнаха да работят за мене... Например - късметът..

Пробвайте, не е трудно, просто трябва за малко да се отделиш от егото си или както там го наричат...
Повече да ти се иска да дадеш, отколкото да вземеш...
Да зарадваш някого без повод и причина, ей така...
И тогава ще се почувстваш част от цялото и ще усетиш как цялата вселена работи за теб...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 7:30 pm 
Аватар

Всеки вярва в квото си иска но реалноста остава само една.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 7:36 pm 
Администратор
Аватар

Да и това си е моята реалност... ;-))) Кой може да ми я отнеме?

Както никой не може да отнеме твоята... ;-)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 7:52 pm 
Администратор
Аватар

Между другото ще направя аналогия с математиката.

В началото са били известни естествените числа...

След тях - целите...

По-късно се появяват рационалните.

След тях идват ирационалните и общо се получава множеството на реалните числа...

Ти пишеш за реалност. Какво е това? Някаква измислица - наречена реалност? И според теб това е всичко?

Според мен всичко това е нищо. Има нещо много по-...

Както и реалните числа не са последните, известни числа...

И знаете ли кое поражда откриването на по-голямото множество?

Някаква операция, която е невъзможна в по-малкото...

Докато тебе те устройва тази реалност - заповядай - имаш си я - такава, каквато вярваш че е!

Искаш повече? Добре дошъл в новата реалност! Каквато искаш - такава!

Ще повярваш ако видиш
трябва да обърнеш на
Ще Видиш ако ПОвярваш! (само тогава причината и следствието си разменят местата)
ПОВярвай и ще Видиш!
В какво? В каквото поискаш!
Проблемът е, дали знаеш! Нали?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]