GReeN_HuM@N написа:
iv_div_tiger написа:
...
Пропускат го щото няма такова. Като умреш просто си умрял ставаш храна на червеите.
Тук малко ми заприличваш на Бебе 1: Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.
И откъде може да бъдем сигурни какво става с нас след "смъртта" - ?
Между впрочем нещата работят за повярвалите в тях... Т.е. не вярваш в прераждане - не се прераждаш - умрял си си и толкоз... ;-)) (щом така си желаеш...прости)
Изкефи ме рекламата за някакви бисквитки или бонбонки - 3-ма седят на дъгата и най-левия казва - какво ще стане ако тази дъга не съществува - хоп - дъгата изчезва под него и той заминава... Другите двама продължават да си стоят на дъгата и да си клатят краката, гледайки след него... (намерете ми този клип, моля ;-)
Отиваме към темата - вярвате ли, в какво?
Съвсем наскоро преспах за пръв път на Кръстова гора. В просъница се сетих, че който преспи си решава някакъв здравословен проблем. Сетих се с простата мисъл - "Сега ще ми мине коляното", забележете - не "Сега може да ми мине коляното" а "Сега ще ми мине..." Нищо повече. На сутринта се "ослушвах" за признаци, че имам проблеми - никакви... Не все едно се е излекувало, а все едно не е било повредено...
Споделих с един човек малко по-късно - възрастен - а той ми вика - ти си си внушил... ОК, и така да е - за мен е важен резултата.
Просто отдавна съм спрял да се съмнявам в много неща... И много неща започнаха да работят за мене... Например - късметът..
Пробвайте, не е трудно, просто трябва за малко да се отделиш от егото си или както там го наричат...
Повече да ти се иска да дадеш, отколкото да вземеш...
Да зарадваш някого без повод и причина, ей така...
И тогава ще се почувстваш част от цялото и ще усетиш как цялата вселена работи за теб...