KiLLeR написа:
Когато говориш за нещо по-висше какво имаш предвид? Каква форма на живот визираш? Или просто душевно извисяване...
Ако говориш за душевно извисяване като висша цел на човешкия живот не мислиш ли, че е малко наивно?
Като говоря за нещо по-висше имам предвид, че решението за привидното безмислие и привидната мъка на човешкия живот не е в това да не се замисляме и да живеем като животните, а в това, че трябва да сме още по-духовно извисени. Ако имаше любов, разбирателство, взаимопомощ, липса на лъжа и липса на предателство между всички хора нямаше ли това да е Рай? Естествено това е утопия. А иначе за висшия разум ...аз вярвам в Бог. Да вярвам...вярвам и че е създал света за 6 дни, вярвам и във всичко останало записано в Библията. А според нея човека е създаден да общува със своя Любящ Създател. Човека,обаче е решил да се разбунтува и сега грехът се явява голямата бездна, която го разделя от Бога. За мен основната цел на живота на човека е да установи взаимоотношения със Създателя си и да помогне на други хора да го направят. А ако имаш връзка с Бога няма как да не се извисиш духовно.
KiLLeR написа:
И наистина никой не би се отказал от знание,защото то дава здрава основа за трупане на още повече знание,но това знание не е ли натрупано на базата на някъкъв реален опит(бил той горчив или не чак толкова)./извинете ме за тафталогията,но не можах по ясно да се изразя/
Да така е. Знание се трупа от опита, но се трупа и от слушане на съвети. От приемане на опита на предишното поколение - нещо, което съвременният млад човек не обича.
KiLLeR написа:
Какво имаш предвид под следващ етап? Живот в отвъдното?Как според теб бихме могли да се подготвим за общуването с т.нар. висш разум? Според теб смъртта настъпва ли когато сме готови да преминем на следващия етап? Може ли това да оправдае стотиците милиони загинали без да съзнават своята висша цел на съществуване?
Под следващ етап имам предвид, че живота на човека не свършва с физическата му смърт. А подготовката на общуването с Бог е само една - признаване, че Исус Христос е Божий син и пратеник, който живя без грях и умря със замесническа смърт за нашите грехове. После възкръсна за да приеме слава и сега седи от дясно на Бог. Също така признаване, че Исус е твой личен спасител - един вид признаване, че си грешник и имаш нужда от спасение.
Бог е свят и нищо грешно не може да се приближи до него! Но жертвата на Господ Исус ни измива от греха и ражда за нов живот.
А колкото до смъртта, никой не знае кога ще умре. И не мисля, че настъпва гогато сме готови да преминем към следващия етап. Не е задължително всеки да осъзнае висшата цел и да я изпълни. Не всеки побеждава. Но всеки има право на Личен Избор и всеки ще отговаря за него.