fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Чет Ное 13, 2025 11:01 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО (с примери от преживяното)...
МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 9:36 pm 
На всяка мерудия манджа
Аватар

mitko написа:
Това че си опитал и не се е получило, не значи, че няма как да стане, можеби не си пробвал с който трябва.

Може би. Аз споделям моята гледна точка съгласно моя опит, нали?

mitko написа:
Не знам за тебе какво значи този "трети" и ти по скоро скачаш на темата - може ли жената на мъж и мъжът на жена едновременно да му/и бъде като приятел.

тва нещо не го разбрах много. Това, което искам да кажа е, че в темата на приятелството, аз включвам и приятелство между съпрузи примерно или бъдещи такива. Ако има едно интимно (говоря за духовна интимност без физическа) приятелство между мъж и жена и се появи трети човек (Демек мъжът или жената си хванат и духовно, и физически интимно приятелче), то следва края силното им приятелство.

mitko написа:
Естествено, защото има момент в който мъжът може да защити мъжа, това че 2-ма приятели са мъже не значи, че не може да се защитават един с друг. В приятелството м-у мъж и жена жената също може да защити мъжа, зависи от това за каква защита се говори.

след като казах това със защитата сложих едно "т.н.", защото не ми се пишеше. Сега пояснявам. Искам да го кажа в контекста на една по-голяма близост. Жената се уповава на мъжа и знае, че при него може да намери защита, да поплаче на рамото му.

mitko написа:
И ако човек е сигурен, че приятелството му с някой ще се разпадне, защо изобщо му е да почва такова приятелство?

И аз това питам!! Но в днешния луд свят това се случва постоянно. Не са ли многобройните случаите, в които дори момчета и момичета започват още по-сериозни връзки с ясното съзнания че ще имат край(или въобще с неясно съзнание)???

Но нека не забравяме, че другата възможност е приятелството да се трансформира в нещо още по-красиво!

mitko написа:
И да ти посоча имена, не ги познаваш.

Просто ми кажи дали познаваш две момичета, които имат дълбоко приятелство изградено на доверие и готовност за саможертва!

Последна промяна dido на Пон Яну 05, 2009 12:04 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 11:05 pm 

Цитат:
Просто ми кажи дали познаваш две момичета, които имат дълбоко приятелство изградено на доверие и готовност за саможертва!

По принцип познавам малко хора, които са истински приятели независимо дали момчета с момчета момчета с момичета или момичета с момичета, но да познавам 2 момичета които са приятели помежду си в истинския смисал на думата.

Цитат:
Може би. Аз споделям моята гледна точка съгласно моя опит, нали?

Да, това е така, но ти каза, че мнението ти е, че приятелството м-у момче и момиче е най силно, не те опреквам за мнението ти, всеки има право на мнение, просто казвам, че има и случаи при които това не е така, като моят например. Моето мнение е изградено от моя личен опит и аз също просто го изказвам. Не знам кой е изключението аз или ти. А за трятия човек, не смятам че е така, защото това че си приятел с някои, не ти забранява да имаш други толкова добри приятели, и не мисля че друг истински приятел на единия или другия би променил тяхното приятелство.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 05, 2009 1:12 am 
Аватар

Мите,това с приятелството между 2 момичета... малко учудващо ми звучи. И аз преди мислех,че може да има приятелство между 2 момичета (няколко такива "двойки" познавах),но вече съм убеден,че такова нещо няма :dunno: Или поне не е толкова силно (направо далече бих казал...) колкото при 2 момчета :nazdrave: Варианта момче-момиче... възможно е dido да е прав. Не мога да кажа,понеже не съм виждал досега истинско (не съм си и мислил,че може да е имало). Аз смея да кажа,че имам двама истински приятеля (или поне толкова са доказали многократно,че са такива) и смятам,че трябва да се радвам. Има хора,които нямат и 1 приятел...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 05, 2009 2:27 am 

Така е, много рядко има такова приятелство м-у момичета както при момчетата, но все пак всяко правило има изключения нали. Има и приятелство м-у мъж и мъж, при което мъжете могат да бъдат на мах откровенни. Това което се опитвам да кажа е, че приятелството зависи от хората и от нищо друго. На dido му е трудно да споделя с момчета защото не е срещнал точния човек, дано го срещне, но както ти каза приятелите се намират трудно и някои си нямат и 1, така че във времето е истината, с времето се открива, и с времето си проличава. Аз имам 3-ма приятели, които мога да кажа, че са истински без никакви съмнения, с което много се радвам.Аз когато имах 1 също много се радвах. Важното е да е повече от нула, другото е без значение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 05, 2009 3:53 pm 
Аватар

Стига с тези глупости, че нямало истинско приятелство между две момичета !

Пример :
Аз и моята най - добра приятелка сме заедно от вече близо 7-8 години! Приятелството ни е издържало на много неща! Преживяли сме какво ли не заедно ..
Аз и имам пълно доверие, тя на мен също! Няма нещо за мен което тя да не знае и обратното, няма нещо за нея което аз да не знам! Споделяме си абсолютно всичко!
Мислихме, че след седми клас ще се разделим, все пак различни училища, по - малко време сме заедно, но това не стана! Все още сме заедно и се надявам скоро да не се разделяме! Е да, и ние сме хора и ние се караме, но това е в реда на нещата! Нищо неможе да е чак толкова перфектно! Но когато се скараме, независимо коя е виновна и двете си се извиняваме, никоя не обвинява другата! Говорим, обсъждаме проблема и си се оправяме! Много пъти определени хора са се опитвали да ни скарат и ако нямаше това доверие между нас .. сигурно са щели да успеят! Но аз немога да повярвам на някой си там, който ми каже " тя каза така и така " . Тя ако е имала да ми каже нещо е щяла да си ми го каже на мен, лично! Ние не се страхуваме, че ако си кажем недостатъците които ни дразнят една в друга, някоя от двете ще се разсърди! Все пак никой не е идеален!
Имам приятели и момчета! Приятелството ми с тях е също много силно, пълно с доверие, разбирателство, подкрепа. Но човека за когото мога и бих направила всичко и знам, че този човек ще направи същото си остава моята най - добра приятелка :inlove: !
Понеже истинско приятелство в наши дни наистина е много трудно да се намери, аз се радвам изключително много, че съм намерила човека на когото мога да разчитам безрезервно!
Според мен няма значение дали имаш за приятел момче или момиче. Важно е да се разбирате, подкрепяте, да си вярвате и да се обичате!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 05, 2009 4:15 pm 
Аватар

pink_bunny написа:
от вече близо 7-8 години!

Познавам случай,в който след такова дълго приятелство,не си говорят (откакто едната е праснала едно круше на другата :rofl: )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 05, 2009 4:32 pm 
Аватар

Зависи много и от хората все пак ..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 11, 2009 12:47 am 

Човек не може да каже, че има много приятели. Приятели на маса бол, с лопата да ги ринеш, но когато ти потрябват, няма ги. Точно в тежките моменти можеш да разбереш на кого можеш да разчиташ и на кого не. Кой ти е приятел и кой познат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 18, 2009 7:47 am 
Аватар

GOTIN написа:
Човек не може да каже, че има много приятели. Приятели на маса бол, с лопата да ги ринеш, но когато ти потрябват, няма ги. Точно в тежките моменти можеш да разбереш на кого можеш да разчиташ и на кого не. Кой ти е приятел и кой познат.

Абсолютно съм съгласен.Много познати-малко приятели!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]