fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Чет Ное 13, 2025 11:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО (с примери от преживяното)...
МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 1:31 am 
Администратор
Аватар

Тук ми се иска да разберем кое е най-често срещаното приятелство, затова нека бъдем по-пестеливи със сухите дефиниции, а да се опитаме да вкараме поука чрез разкази на къси случки! Не Не - лапсус - Къси разкази на иначе не задължително къси случки! (Защото дълги разкази на къси случки всички познаваме...) :tongue: Хайде сега да тичат насам майсторите на късия разказ. Приемат се и неголеми повести... :haha:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО (с примери от преживяното)...
МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 1:59 am 
Аватар

Малко off (spam) с цел получаване на информация с ниска степен на интеграция към темата и много малък смисъл:

Та на въпроса - разрешено ли е да се коментират теми, от типа на "двама приятели (разбира се момче и момиче) били най-добри приятели, но поради "сексуална дейност" между тях всичко се сринало at once" ? - по конкретно казано - може ли да развиваме темата за приятелство между мъж и жена (респективно момче и момиче) и как секса а и любовта влияят в/у приятелските чувства? :rolleys:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 2:07 am 
Аватар

Nifanta написа:
"двама приятели (разбира се момче и момиче) били най-добри приятели, но поради "сексуална дейност" между тях всичко се сринало at once" ?

Изображение
Вдигни самолета!
:xaxa:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 11:55 am 
Администратор
Аватар

1. Клоните към друга тема - "Сексът - приятелствоубиец или ДА?" или "Приятелството - сексоубиец или НЕ?"

2. Дали ще е м/у мъже, жени, деца, старци, може дори и да е: "Моят най-добър приятел се казва Джевки. Той е испански пекинез на 2 годинки и половина. С него правим какви ли не щуротии (никаква връзка с т.1...)"

3. Явно тази тема се очертава за автори, които си имат много добри приятели, или са гъсти с близки на тях такива...

4. Ако някой си няма приятел(и) се сещам за тема - то цяла група по интереси, отиваща към клуб за запознанства...
Обява: "Търся си приятел (може и с/щу заплащане)..." Как Ви се струва това? Има ли връзка с нашата тема? Купува ли се приятелството с пари? Истинското? Вярно ли е твърдението, че всичко може да се купи, ако не с пари, то с много пари? Какъв смисъл имат думите от песента: "Не всичко е пари - приятелю, не всичко е пари..."

Айде, Вие сте и без повече спам по темата. Мисля, че всичко Ви е от Ясно по ясно! Дано да Го Знаете!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 1:44 pm 

Ето един мой пример. Майка ми когато съм се родил е имала приятелка, която след няколко дни също родила. Започнали да си разкарват бебетата с количките заедно. След време когато сме пораснили малко, когато са си ходели на гости ни оставяли да си играем. Откакто се помня, съм с този мой приятел. Винаги сме си помагали споделяли и деляли всичко и винаги сме си имали доверие един на друг. По едно време, много рядко се виждахме чувахме и тнт. Това беше първите няколко години от училище, защото тръгнахме в различни училища. Само през лятните и зимните ваканции наваксвехме, но това не ни попречи да останем приятели. Сега с новите технологии, като телевони интернет и тнт си пишем и се чуваме всеки ден. Иначе се виждаме почти всяка седмица.

Това е историята. А иначе, за най-добрия приятел: Имах най-добър приятел, когато имах 1 приятел. Приятелите ми са коренно различни и не мисля че има начин да се определи кой е по защото няма как. Аз много трудно мога да нарека някой приятел и после имам към него, сляпо доверие. На всеки е нужно да има поне 1 приятел, за да знае, че той е нещо за някои.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 5:04 pm 
На всяка мерудия манджа
Аватар

Приятелството има много различни форми. От много използване малко се губи смисъла на тази дума. Винаги се възхищавам на истинското приятелство, което се изразява в невероятно голяма любов и доверие между двама човека. Останалото е повърхностно и някакси незначително. Истинските приятели споделят всичко помежду си и това им харесва.

Някаде 6-7 клас (малко късно) започнах да формирам радикални принципи в съзнанието си.
Някои от момчетата от моя клас и отбор (тогава тренирах футбол) споделяха част от моите разбирания. Започна да се заражда силно приятелство. Всички вярвахме, че един мъж трябва да държи на думата си винаги. А това е една много добра предпоставка за развитие на приятелство. След като дойдох в нтг-то, трябваше да се разделя с тях. Спрях и да тренирам. Много ми беше мъчно, защото държах на тях. Но винаги когато размишлявам по този въпрос, аз осъзнавам, че не съм споделял наистина всичко с тях. Може би те ми бяха добри познати, приятни хора, с които се веселя. А дали наистина ми бяха приятели?

С истинския приятел не се срамуваш да споделиш нищо. Дори бързаш да го направиш. Не се страхуваш от подигравки! Знаеш, че той винаги е готов да ти помогне. Често се веселим с хора, приятно ни е, с други думи споделяме веселито си. А дали сме готови да споделим мъката и провалите си???

В наши дни това интимно (нямам предвид генитално!) приятелство между двама мъже е много рядко срещано. Споделяме веселието си, но не и мъката. Този мъж, който изразява големи емоции има опасност да го набедят за обратен.

Сега имам истински добър приятел и е момиче.

Личното ми мнение е, че приятелствата между момче и момиче са най-силни. От тях може и да произлезе връзка. Когато момче и момиче копнеят да общуват и споделят всичко, се създават едни дълбоки взаимоотношения. Може да се нарече приятелство. Но аз си мисля, че то винаги ще намери своя край. Има две възможности - да прерастне в нещо повече от приятелство или да спре(когато един от двамата намери друг, с който да си общува). С други думи ако има първо Духовна интимност между момче и момиче много лесно и естествено идва и физическата. Трудното е когато на основата на физическа интимност се опитваме да съграждаме духовна. От този проблем идват и многото провали и опити в търсене на "подходящия".

Други мои наблюдения заключват, че приятелството между две жени е само и единствено лицемерно.(сигурно има изключения незнам) Има случаи в моя клас, в които няколко момичета ненавиждат друго, но се водят "приятелки". Говорят зад гърба си и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 5:12 pm 
Администратор
Аватар

:thumbsup: :clap: :clap: :clap: :nazdrave: :clap: :clap: :clap: :thumbsup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 5:47 pm 

dido написа:
Личното ми мнение е, че приятелствата между момче и момиче са най-силни.

От къде знаеш това, след като все още не си имал истински приятел момче?
Аз имам приятели и момчета и момичета и с тях мога да споделя всичко и мога да се държа с тях по един и същи начин. Винаги ще ме разберат, защото ме познават не по зле от себе си. При истинското приятелство няма значение пола, има значение човека. Също така не съм съгласен с приятелството м-у момичета, че е лицемерие. А за примера който ти даде, това че казват че са приятелки, не значи непременно че са. А това че мъж, не може да показва емоциите и чуствата си го правят жените : Детето падне и се разплаче и понеже майката я мързи да го отешава каже "Недеи да плачеш. Ти си мъж. Мъжете не плачат!" И това кара момченцето, от малко да прикрива емоциите си. От една страна е хубаво повечето хора да не знаят емоциите ти, но дори да ги прикриеш пред другите, пред прителя, независимо дали е момче или момиче, стига да е истински приятел, можеш да кажеш всичко. И това че приятелство м-у момче и момиче със сигурност ще се разпадне по 1 или друг начин, също не смятам че е вярно, защото както казах, приятелстото зависи от човека, а не от пола.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 7:05 pm 
На всяка мерудия манджа
Аватар

mitko написа:
dido написа:
Личното ми мнение е, че приятелствата между момче и момиче са най-силни.

От къде знаеш това, след като все още не си имал истински приятел момче?
Аз имам приятели и момчета и момичета и с тях мога да споделя всичко и мога да се държа с тях по един и същи начин. Винаги ще ме разберат, защото ме познават не по зле от себе си. При истинското приятелство няма значение пола, има значение човека. Също така не съм съгласен с приятелството м-у момичета, че е лицемерие. А за примера който ти даде, това че казват че са приятелки, не значи непременно че са. А това че мъж, не може да показва емоциите и чуствата си го правят жените : Детето падне и се разплаче и понеже майката я мързи да го отешава каже "Недеи да плачеш. Ти си мъж. Мъжете не плачат!" И това кара момченцето, от малко да прикрива емоциите си. От една страна е хубаво повечето хора да не знаят емоциите ти, но дори да ги прикриеш пред другите, пред прителя, независимо дали е момче или момиче, стига да е истински приятел, можеш да кажеш всичко. И това че приятелство м-у момче и момиче със сигурност ще се разпадне по 1 или друг начин, също не смятам че е вярно, защото както казах, приятелстото зависи от човека, а не от пола.

Когато в старото училище имах своите приятели си мислех, че те са истински (а може би наистина е така)! Мислех си, че едва ли не това е максимума! Чак сега когато се докоснах до нещо по-голямо, започнах да преусмислям. Това, че не съм имал чак толкова силно приятелство с момче не означава, че не съм опитвал! Мъжът и жената са така създадени - да се допълват. Наистина няма значение от пола когато става въпрос за приятелството. Но в днешни дни мъжете се правят на сурови. Основното занимание е мисленето на някви шеги и когато стане въпрос за любов се сещат за секс. Трябва да отбележа, че за мен интимното (в всички смисли на думата) приятелство между мъж и жена също е приятелство както и това между мъж и мъж с една дребна разлика. (Както казва Хоумър Симпсън "жена ми е като най-добър приятел само където и барам циците" :laught: ) Та мисля си, че с една жена по-лесно споделяш и ти е по-приятно когато тя те обгръща с любов. При приятелството между мъж и мъж липсва момента, в който мъжът може да защити жената и тн.

Също така си мисля, че все един приятел трябва да се откроява от останалите. Това е така, защото хората сме натоварени с бремето наречено време! Един, с който искаш да прекараш цялото си време! Би отложил всичко друго.

Нито аз, нито някой мой познат е виждал искренно приятелство между две жени. Ако ти си виждал, кажи примера!

И последно ако има такова силно приятелство между мъж и жена то със сигурност ще се разпадне или ще намали своите размери(което е същото) при поява на 3-ти човек!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2009 9:08 pm 

Цитат:
Това, че не съм имал чак толкова силно приятелство с момче не означава, че не съм опитвал!

Това че си опитал и не се е получило, не значи, че няма как да стане, можеби не си пробвал с който трябва.

Не знам за тебе какво значи този "трети" и ти по скоро скачаш на темата - може ли жената на мъж и мъжът на жена едновременно да му/и бъде като приятел.

Цитат:
При приятелството между мъж и мъж липсва момента, в който мъжът може да защити жената и тн.

Естествено, защото има момент в който мъжът може да защити мъжа, това че 2-ма приятели са мъже не значи, че не може да се защитават един с друг. В приятелството м-у мъж и жена жената също може да защити мъжа, зависи от това за каква защита се говори.

Цитат:
Нито аз, нито някой мой познат е виждал искренно приятелство между две жени. Ако ти си виждал, кажи примера!

И ако човек е сигурен, че приятелството му с някой ще се разпадне, защо изобщо му е да почва такова приятелство?

И да ти посоча имена, не ги познаваш.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]