mitko написа:
Това че си опитал и не се е получило, не значи, че няма как да стане, можеби не си пробвал с който трябва.
Може би. Аз споделям моята гледна точка съгласно моя опит, нали?
mitko написа:
Не знам за тебе какво значи този "трети" и ти по скоро скачаш на темата - може ли жената на мъж и мъжът на жена едновременно да му/и бъде като приятел.
тва нещо не го разбрах много. Това, което искам да кажа е, че в темата на приятелството, аз включвам и приятелство между съпрузи примерно или бъдещи такива. Ако има едно интимно (говоря за духовна интимност без физическа) приятелство между мъж и жена и се появи трети човек (Демек мъжът или жената си хванат и духовно, и физически интимно приятелче), то следва края силното им приятелство.
mitko написа:
Естествено, защото има момент в който мъжът може да защити мъжа, това че 2-ма приятели са мъже не значи, че не може да се защитават един с друг. В приятелството м-у мъж и жена жената също може да защити мъжа, зависи от това за каква защита се говори.
след като казах това със защитата сложих едно "т.н.", защото не ми се пишеше. Сега пояснявам. Искам да го кажа в контекста на една по-голяма близост. Жената се уповава на мъжа и знае, че при него може да намери защита, да
поплаче на рамото му.
mitko написа:
И ако човек е сигурен, че приятелството му с някой ще се разпадне, защо изобщо му е да почва такова приятелство?
И аз това питам!! Но в днешния
луд свят това се случва постоянно. Не са ли многобройните случаите, в които дори момчета и момичета започват още по-сериозни връзки с ясното съзнания че ще имат край(или въобще с неясно съзнание)???
Но нека не забравяме, че другата възможност е приятелството да се трансформира в нещо още по-красиво!
mitko написа:
И да ти посоча имена, не ги познаваш.
Просто ми кажи дали познаваш две момичета, които имат дълбоко приятелство изградено на доверие и готовност за саможертва!