mitko написа:
dido написа:
Личното ми мнение е, че приятелствата между момче и момиче са най-силни.
От къде знаеш това, след като все още не си имал истински приятел момче?
Аз имам приятели и момчета и момичета и с тях мога да споделя всичко и мога да се държа с тях по един и същи начин. Винаги ще ме разберат, защото ме познават не по зле от себе си. При истинското приятелство няма значение пола, има значение човека. Също така не съм съгласен с приятелството м-у момичета, че е лицемерие. А за примера който ти даде, това че казват че са приятелки, не значи непременно че са. А това че мъж, не може да показва емоциите и чуствата си го правят жените : Детето падне и се разплаче и понеже майката я мързи да го отешава каже "Недеи да плачеш. Ти си мъж. Мъжете не плачат!" И това кара момченцето, от малко да прикрива емоциите си. От една страна е хубаво повечето хора да не знаят емоциите ти, но дори да ги прикриеш пред другите, пред прителя, независимо дали е момче или момиче, стига да е истински приятел, можеш да кажеш всичко. И това че приятелство м-у момче и момиче със сигурност ще се разпадне по 1 или друг начин, също не смятам че е вярно, защото както казах, приятелстото зависи от човека, а не от пола.
Когато в старото училище имах своите приятели си мислех, че те са истински (а може би наистина е така)! Мислех си, че едва ли не това е максимума! Чак сега когато се докоснах до нещо по-голямо, започнах да преусмислям. Това, че не съм имал чак толкова силно приятелство с момче не означава, че не съм опитвал! Мъжът и жената са така създадени - да се допълват. Наистина няма значение от пола когато става въпрос за приятелството. Но в днешни дни мъжете се правят на сурови. Основното занимание е мисленето на някви шеги и когато стане въпрос за любов се сещат за секс. Трябва да отбележа, че за мен интимното (в всички смисли на думата) приятелство между мъж и жена също е приятелство както и това между мъж и мъж с една дребна разлика. (Както казва Хоумър Симпсън "жена ми е като най-добър приятел само където и барам циците"

) Та мисля си, че с една жена по-лесно споделяш и ти е по-приятно когато тя те обгръща с любов. При приятелството между мъж и мъж липсва момента, в който мъжът може да защити жената и тн.
Също така си мисля, че все един приятел трябва да се откроява от останалите. Това е така, защото хората сме натоварени с бремето наречено време! Един, с който искаш да прекараш цялото си време! Би отложил всичко друго.
Нито аз, нито някой мой познат е виждал искренно приятелство между две жени. Ако ти си виждал, кажи примера!
И последно ако има такова силно приятелство между мъж и жена то със сигурност ще се разпадне или ще намали своите размери(което е същото) при поява на 3-ти човек!!!