fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Съб Сеп 14, 2024 8:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КОНКУРС - ЛОГО НА ФОРУМА...
МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 1:22 am 
Аватар

Не се правя на отворен изразявам лично мнение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 1:31 am 
Администратор
Аватар

GReeN_HuM@N написа:
Не се правя на отворен изразявам лично мнение.

Казах го като съвет, за да не се изказваш неподготвен, в смисъл като "загорката е по-хубава от каменицата". Ако и двете бири са пред теб и си цоцаш от едната и от другата почти паралелно - мнението ти ще изглежда тежащо на мястото си, но да си пил вчера каменицата и сега да надигаш загорката и да казваш - това е добрата бира - лековато мнение!

Това е моето мнение!

/когато се изказа беше ли ги сложил едно до друго и да ги обхващаш с поглед двете?/
/или просто си пишем ей така - спам да става?/
/това се отнася и за автора на 5-минутното лого/
/не мога да разбера само - защо бяха споменати тези 5 минути? за оправдание, ако нещо не се хареса на някой? като искаш да направиш нещо - отдай му дължимия труд, мисъл, време.../

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 1:40 am 
Аватар

Не бяха едно до друго но ги виждах и двете едновременно освен това почти никога не спамя и да това за 5те минути очевидно е застраховка но какво лошо има в това.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 1:47 am 
Администратор
Аватар

GReeN_HuM@N написа:
Не бяха едно до друго но ги виждах и двете едновременно освен това почти никога не спамя и да това за 5те минути очевидно е застраховка но какво лошо има в това.

Сложи ги едно до друго, за да са равновъздействащи.
Направи го даже и тук - на место! Прецени кое да е отгоре, кое отдолу! Под тях изрази мнение - обосновано, детайлно, разноаспектно и многопунктоално!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 1:52 am 
Аватар

Запазвам си поста и утре ще го едитна с обоснован отговор че съм на даскало и трябва се става рано ><

EDIT: Първо да кажем какво не харесвам в сегашното лого. Не ми харесва ъгъла под които е самата сграда не стои добре така наклонено не ми харесва и как името е оставено в оригиналният цвят получава се една рязка граница между яркото име и бледия син цвят. Надписа е леко смесен първо пише FENTG после е лепнато някакво COM което е най не на място и после Forum. Като обобщение ще кажа че мнението ми е по скоро отрицателно може би това е главната причина другото лого да ми харесва повече но да кажем и защо ми харесва. Ъгъла на сградата също не ми харесва но е по-добре от сегашното няма го и яркия надпис но това Национална Търговска Гимназия се повтаря. От друга страна червените букви НТГ ми харесват и линка към сайта е направен добре не се набива на очи както в сегашното а си седи долу в ъгъла. Тия цветенца не са много на място но се съчетават със синият цвят и изглеждат успокояващо а при сегашното лого синьото с тия наклонение черти ми седи дразнещо особено след като изцяло покрива оригиналният цвят на сградата.

Последна промяна GReeN_HuM@N на Пон Яну 19, 2009 10:51 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 1:53 am 
Администратор
Аватар

Успех и Лека!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 12:36 am 

emilang написа:
GReeN_HuM@N написа:
Sek1 написа:
http://img184.imageshack.us/my.php?image=84478940bw1.jpg , ето едно мое направено за 5 минутки, ще чакам да чуя мнението на Ангелов, ама мен лично повече ми харесва от това което е в момента на форума :rolleys:

И на мен повече ми харесва.

Който иска да се прави на много отворен, нека първо сложи двете лога едно до друго...

За кои две лога става дума?

А това, че съм го направил за 5 мин., просто толкова ми беше необходимо, в смисъл мисля, че на някои може да му отнеме 5 мин на други половин или един час, може би въпрос на техника, не знам... ако погледна над моето, все едно не съм го правил, първо може би нямаше да ми хареса това че Национална Търговска Гимназия се повтаря 2 пъти, и че училището е малко наклонено но снимката съм е взел от нета и си беше така пак е позавъртях но... а дори дясната страна на училището е нямаше, и е взех от друга снимка и е добавих, за да не остане празно, мисля, че няма друго което да не харесвам, а за сегашното, мисля, че може да се подобри, ако сградата се завърти, че да стане по права и надписах FENTG.COM FORUM се промени, това си е лично мое мнение, не означава, че не приемам други мнения, напротив! А за мойто написах Национална Търговка Гимназия, просто за да не стои прекалено празно и ми дойде идеята НТГ да са в червено че да се отличават :)

"ракурса на фотографския елемент не е подходящ" това не можах да го разбера... :rolleys: и не разбрах кое стой не сглобено, предполагам, че сигурно има нещо такова де, но просто не мога да го забележа нз :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 8:55 am 
Администратор
Аватар

Ракурс - в случая означава гледна точка - какво се вижда и под какъв ъгъл...

В текущия банер композицията е много по-силна, всеки елемент си е на мястото си, ракурса на сградата е идеален.
Не става въпрос за завъртане, а откъде гледаш нещо. В случая за сграда - една и съща сграда може да бъде гледана (смимана) от много места. При твоя фотографски елемент (разбирай снимка) - гледната точка е много ниска.
Губи се или нацяло отсъства внушителността на сградата...

А за диагоналността - точно това допълнително подобрява композицията. Симетрия и успоредност с рамката на кадъра само може да я влоши. Прочети малко за композиция, защото всички елементи може да бъдат разположени на по-"силни" места. При теб сякаш си бягал от силните места... Намери статии или сайтове за композиция в дизайна, или композиция във фотографията или в изобразителното изкуство. Това, че владееш фотошопски техники, така че да правиш бързо нещата те прави добър техник. Остава да "усетиш", че едно view има и художествено естетическа страна. Разбери малко и за нея...
Прикачени файлове:
site_logo_pulse.jpg
Прикачени файлове:
site_logo_sek1.jpg

Слагам и двете едно под друго...
Някой не пое ангажимента за това и млъкна...
Абе тука е така, просто такива са хората...
Приел съм го - никой да не се обижда!

И последни - шрифтовете ти, Илияне са много по-слаби за тук! На Сиян "добавките", ако мога така да ги нарека имат "банкнотен" характер и автентицират, докато твоите засилват и без друго детският характер на целия банер...
Повторението на надписа е за да компенсира нечетивността на снимката - единия и другия шрифт само си пречат. В настоящия банер такъв проблем няма - по-малко елементи - по-малко проблеми...

Не съм добър дизайнер, но има правила, които се знаят и такива като мене и тебе, дето не им е в кръвта художественото мислене а повече техника и технология трябва да четат за да ги научат, защото художественото или го имаш или се мъчиш... Успех!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 1:06 pm 

Ами аз от 1во до 8ми клас съм бил с специализирана рисувателна паралелка и там доста неща съм научил, но все пак не мога да кажа, че художествената ми преценка е добра и наистина разчитам повече на техника и технология когато правя нещо на фотошоп, и сега ми дойде една идеика за "лого" на нтг, не е точно по темата защото е размер 222х111 ама ще е сложа за да чуя едно мнение, не като за банер, а като за "лого", лого в кавички защото не е нещо професионално.
http://img517.imageshack.us/my.php?image=ntglogobw1.jpg

а за сегашния банер, "В случая за сграда - една и съща сграда може да бъде гледана (смимана) от много места." да съгласен съм, но все пак не мисля че стой добре така наклонена сградата, дори от наклона надписа гимназия започва да се изрязва леко, според мен стои много изкривено, всеки може да го види, определено щеше да е много по добре ако сминката си беше права надписа също да не е такъв крив, тогава опреледено много повече би ми харесвал, а за надписа, не ми харесва това ком, как е обградено и мисля, че вобще не се вързва с фентг и форум :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 3:02 pm 
Аватар

Не мисля че разните му там композиционни и дизайнерски работи имат значение защото обикновеният потребител не разбиа от това. Тук става въпрос изцяло за личен вкус има хора които им харесва черен квадрат и няма нужда да посочват причините на тях просто им харесва.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]