fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Нед Апр 11, 2021 6:18 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума


Натиснете за да видите правилата



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Игра - ПОЗНАЙ ЧИСЛОТО - браузърно-конзолен вариант
МнениеПубликувано на: Нед Фев 20, 2011 6:16 pm 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
Разработката е на Иван Христев - 10д.

Версията е тестова. Целта е да се доближим до прилика с конзолата...

Забелязах, че при някои версии на Internet Explorer първия път е "бъгав". Рефрешвате с [F5] и всичко се нормализира...

Изиграйте за проба една-две игри, за да проверите колко сте добри...


_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Игра - ПОЗНАЙ ЧИСЛОТО - браузърно-конзолен вариант
МнениеПубликувано на: Нед Фев 20, 2011 9:22 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Ное 19, 2008 5:48 pm
Мнения: 513
Има някои неточности, например, че горната граница се включва в числата за избор и от там идват още грешки, другото е че за горна граница 1 дава че трябва да познаеш от 0 опит, а когато горната граница се включва това също е и математически грешно, другото е че има неточност при броя на познаванията, ако си достатъчно добър, това също мисля идва от включването на горната граница, защото ако например избереш горна граница 101 трябва да познаеш от 7-мия път ако си добър, което го разбирам че в най-лошият случай, ако играеш правилно можеш да познаеш. първо можеш да избереш 50 или 51 за първо число. Даваме 50 и да предположим че числото избрано произволно/доколкото е възможно/ е 101 ни дава нагоре следващия избор е 75 или 76 избираме 75 пак нагоре след това 88, след това 94, 97, 99, 100 и познаваме от 8-мия път 101.

_________________
Toва което не може да се опише с думи, се описва с музика.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Игра - ПОЗНАЙ ЧИСЛОТО - браузърно-конзолен вариант
МнениеПубликувано на: Нед Фев 20, 2011 9:40 pm 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
Съгласен съм с неточностите. Всичко е така. Даже и като въведеш 0 за горна граница е също неизправно. Отделно не успявам да регистрирам 0 за число, макар че участва като долна граница на мене не ми се е падало и при най-малки интервали, освен [0..0]

А иначе за броя опити също си прав, може би трябва да са с един повече, но пък познавам винаги с 2-3 опита надолу от предвиденият брой ако съм добър... ;-)))

За мен по-интересните бъгове са, че не можем да го накараме с експлорер да работи като с мозила... Другото е въпрос на "елементарна" математика...

По нататък може и да стане още по-близък до конзола с хоризонтален курсор и без нужда и възможност от фокусиране и дефокусиране с мишката, Shift+Tab, Tab и др...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Игра - ПОЗНАЙ ЧИСЛОТО - браузърно-конзолен вариант
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 2:24 pm 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
Сега забелязвам, че откакто минах на FF4 и задачата не бачка, та ще я дообачкаме скоро...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Игра - ПОЗНАЙ ЧИСЛОТО - браузърно-конзолен вариант
МнениеПубликувано на: Съб Юни 18, 2011 9:13 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Дек 29, 2008 10:00 pm
Мнения: 42
като се поразгледа кода и се вижда че JS е писан по доста архаични стандарти, прави се проверка за Нетскеип което е доста ненужно тъи като въпросният браузър премина към геко проекта и сега се движи с енджина на Мозила.

Декларациите от рода на onload в body тага , onblur , onclick в презентационната част на документа тоест в html са нежелани , като за целта се ползват анонимни функции които да поемат тази част от кода и да го изнесат примерно

document.window.onload = functon(){ тук влиза целият код }

ивентите е закачат с хендлъри за събития и всичко заспива.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Filipov