fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Нед Апр 11, 2021 7:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума


Натиснете за да видите правилата



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 128 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Вто Ное 25, 2008 11:46 pm 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
Иска ми се да наберем ученици от 9-ти 10-ти и 11-ти клас, с които да участваме напролет в Националното състезание за "Млади програмисти"... Нека всички желаещи ми се обадят, за да започнем подготовката в удобно за всички време. Учениците, с които сме работили и работим са може би една крачка напред, но всички желаещи от останалите са добре дошли... Лично ще се опитам да намеря "най-добрите" от 10а, 10в... Ще бъдат поканени и настоящите "ветерани" от 9д... Между съфорумците са miftio, mitko, PIPO, alish - молбата ми е да се отзовете на първите срещи, след това да прецените... Ще програмираме на C/C++, като това ще помогне на всички, които биха кандидатствали в ПУ или СУ с информатика... Първата крачка /лесна за всички/ ще бъде вътрешноучилищно състезание по информатика - "Млад програмист". След това ще се огледаме помежду си за съставяне на отбор за пролетното национално участие... За НТГ това ще е за първи път, за разлика от други училища, като ОМГ например... НО като за първи път участието е най-важно - по-важно от резултатите! Първите ще са горди, че са били първи!

Ще го обявя и в сайта!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Сря Ное 26, 2008 12:02 am 
Offline

Регистриран на: Сря Ное 19, 2008 5:48 pm
Мнения: 513
Аз имам голям мерак да се науча да програмирам,надявам се ако не друго поне да се науча да програмирам от всичко това.

_________________
Toва което не може да се опише с думи, се описва с музика.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Сря Ное 26, 2008 12:04 am 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
mitko написа:
Аз имам голям мерак да се науча да програмирам,надявам се ако не друго поне да се науча да програмирам от всичко това.


Ти си креативен от всякъде! Благодаря ти!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Сря Ное 26, 2008 12:36 am 
Offline
НЕЧОВЕК
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:04 pm
Мнения: 146
Местоположение: localhost
Хехее имам желание да... ама конкуренцията е адски смазваща. ОМГ са толкова добри имат си изграден престиж... ама и ние няма да се дадем. Кога е срещата и къде в колко часа и съм там :) Този c++ малко ми куца ама пък засега с C се спрявям на прилично начално ниво :haha:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Пон Дек 01, 2008 10:11 pm 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/ ... f-2008.pdf

на 13-ти - събота май ще тр. да е вътрешното състезание, но ще питаме директорката дали това може да бъде в понеделник - 15-ти.

Една задачка за разгрявка - поема се трицифрено число а се връщат сбора и произведението на цифрите му.

Очакваме сорсовете директно тук!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Пон Дек 01, 2008 11:38 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Ное 19, 2008 5:48 pm
Мнения: 513
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<math.h>
main()
{int a,b,c,d,e;
printf("vavedi tricifreno 4islo :");
scanf("%d",&a);
e=a%100;
b=(a-e)/100;
e=a%10;
c=(a-e-100*b)/10;
d=a-100*b-10*c;
printf("sbora ot cifrite= %d\n",b+c+d);
printf("proizvedenieto na cifrite= %d",b*c*d);
getch();
}


Това е моят вариант,изпробвах го става.Не му направих оптимизация щото ме мързеше :svirkane: иначе можеше да се изпипа ако ваведеш двуцифрено число да ти изписва че грешиш ако е=0.

_________________
Toва което не може да се опише с думи, се описва с музика.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Вто Дек 02, 2008 10:13 am 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:30 pm
Мнения: 3550
идеално!

само дето наистина може да се помисли за по-голяма краткост на операциите при отделяне на цифрите.

e=????; // единиците
d=????; // десетиците
s=????; // стотиците

// дай да помислим за по-къси операции...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 1:31 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 09, 2008 10:41 pm
Мнения: 109
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<math.h>
#include<dos.h>
main()
{int a, ed, de, st, sb , pr ;
do{
printf("Enter a number with 3 digits : ");
scanf("%d",&a );
if(a<=99|| a>=1000) printf("Your number is not valid.Please enter a new one.\n\n\n"); }
while(a<=99 || a>=1000);

ed = a%10 ;
de = (a%100 - ed)/10 ;
st = (a - de - ed)/100 ;
sb = st + de + ed ;
pr = st*de*ed ;
printf("The sum of the digits= %d\n", sb );
printf("The product of the digits = %d", pr );
delay(5000);
clrscr();
printf("Good Bye, Bat' Emo!!!") ;
delay(5000);
}

ето и моя вариянт на задачата, не е много по-различен от на адаша, но аз се постарах да е малко по нагледен и по - хамлски алгоритъма, защтото адашчето беше го написал така че аз нищо не му разбрах :D работи, с валидацийка е, "do you want to continue" ме домързя да сложа , но за сметка на това Good Bye-а е доста приличен :rofl:

_________________
Каквото и да правиш, колкото и здравословно да живееш, колкото и да спортуваш, колкото и да учиш....никога няма да можеш да предвидиш кога точно ще те блъсне кола и ще умреш....затова си живей както ти е кеф, защото нищо друго няма смисъл :D ....


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 7:36 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 09, 2008 10:41 pm
Мнения: 109
Бате Емо, дай още някоя задачка тука малко за занимавкаи упражнение , че нещо почвам да изпращявам от скука :crazy:

_________________
Каквото и да правиш, колкото и здравословно да живееш, колкото и да спортуваш, колкото и да учиш....никога няма да можеш да предвидиш кога точно ще те блъсне кола и ще умреш....затова си живей както ти е кеф, защото нищо друго няма смисъл :D ....


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ...
МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 9:43 pm 
Offline
НЕЧОВЕК
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 5:04 pm
Мнения: 146
Местоположение: localhost
Код:
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <string.h>
int main()

{

int c,s,d,e,sb,pr,cl;

do{
   clrscr();
   printf("Vuvedete tricifreno chislo: ");
   scanf("%d",&c);

   s=c/100;
   d=c/10%10;
   e=c%10;

   printf("\nChislo stotici %d",s);
   printf("\nChislo desetici %d",d);
   printf("\nChislo edinici %d",e);

   sb=s+d+e;
   pr=s*d*e;

   printf("\n\nSbor = %d+%d+%d=%d",s,d,e,sb);
   printf("\nProizvedenie = %d * %d * %d = %d",s,d,e,pr);

   printf("\nIskate li da produljite Y/N ?");

   do cl=getch();

   while(cl!='y'&&cl!='n'&&cl!='Y'&&cl!='N');

}
while(cl=='y'||cl=='Y');
}




П.П Сега като гледам... имената на променливите ни се препокриват почти.... Искам да кажа, че тая задача я направих още когато беше пусната, и не съм гледал чужди сорсове :) Чакам нещо ново :P
П.П2 Кода е малко разхвърлян, ама ще ме извинявате :uaaa:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 128 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Filipov