fentg.com

ФОРУМЪТ на ФЕНОВЕТЕ на НТГ
Дата и час: Пон Мар 20, 2023 10:39 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ПРОБЛЕМИ С ФОРУМА
МнениеПубликувано на: Вто Дек 09, 2008 8:19 pm 
Администратор
Аватар

Днес - 09.12.08 - вторник - сутринта се бе "сринал" сървъра, на който се хоства форума. В следствие на хардуерните възстановки се налага инициализирането на "райд" масивите, което в процес на работа може да отнеме от няколко часа до няколко денонощия... Другият вариант е сървъра е спрян, докато процеса завърши, което ще стане уж по-бързо, но не ясно колко по-бързо. Затова избрахме варианта, при който все пак да имаме форум, макар и по-бавно. Ако на някой скоростта му се струва ниска, нека оставим до сутринта форума "да си почине", надявайки се, че вече трафика ще е напълно възстановен... Екипът на tophost.bg ми е писал, да приемем извиненията за неудобството и че прави всичко възможно нещата да преминат без никакви загуби и във възможно най-кратки срокове...

БТВ - тук ще отбелязваме техническите проблеми от всякакъв характер, свързани с форума, хостинга му и т.н.

Ако някой забелязва неща - нека ги пише тук!

Надявам се да не е много "активна" темата! ;-)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: ПРОБЛЕМИ С ФОРУМА
МнениеПубликувано на: Съб Дек 13, 2008 11:05 pm 
Аватар

ми на мен някъде към обяд като влизам много бавно зареждат темите,ама като влеза вечерта нямам проблеми-мисля,че това е от компютъра ми,но не вярвам много много

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 13, 2008 11:32 pm 
Администратор
Аватар

A_I_R_C_A_R_T_E_R написа:
ми на мен някъде към обяд като влизам много бавно зареждат темите,ама като влеза вечерта нямам проблеми-мисля,че това е от компютъра ми,но не вярвам много много

това, дето мислиш, че е от компютърът ти е покъртително... вярно няма как да е от на комшийката компютърът...

а сега - по-сериозно: едва сега сървърът KiRiL на tophost.bg влезе в нормален режим след ремонта от миналия понеделник, та скоростта вече би трябвало да е такава, като преди понеделника... а пък ако на обед днес е бил по-слаб - не знам.... когато ми се забави форума, проверявам как ми е нета като цяло... ако другите сайтове са се забавили и те - имам забавяне от моя си нет... ако другите хвърчат, а форума е бавен, значи е в сървъра KiRiL - където ни се хоства форума... Ако видим, че проблеми от такъв характер започват да персистират /не зн. дали употребявам правилно думата/ като изтече срока на хостинга ще се местим... лошото е че не знам при едно такова местене дали няма да загубим нещо от базата... в най-лошия случай почваме на чисто в началото на другата учебна година и така... може всяка учебна година да почваме "начисто..."

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 9:57 pm 
Аватар

От техническа гледна точка:
Ако се преместим, запазвайки си инфото от MySQL-a т.е. да си запишем табличките и да ги "импортнем" на новият сървър, нещата ще са розови - до там, че няма да се наложи да се регистрираме на ново - колкото до идеята "Всяка година на чисто" - мисля, че е много добра, но част от по-интерсните неща могат да се запазват в раздел от типа "Архив" или нещо от този калибър - за спомен от доброто старо време... Мисля, че е продуктивно, защото всички сме влизали във форуми с ПОЛЕЗНА информация и същевремнно от преди 4 - 5 години, затова е добре да има архив или "резюме" от предходната година и същевременно да е "на чисто". :smile:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 18, 2008 9:54 am 

Аз имам малък проблем ;) Някой път давам нов отговор и като го пусна и се пуска нова тема, а не Отговор към темата,по която съм писал :xaxa: :xaxa:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 18, 2008 9:56 pm 
Администратор
Аватар

GOTIN написа:
Аз имам малък проблем ;) Някой път давам нов отговор и като го пусна и се пуска нова тема, а не Отговор към темата,по която съм писал :xaxa: :xaxa:

Явно проблемът е в уцелването на бутоните - много са ти близо един до друг... Или губиш фокуса и ги бъркаш!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2008 11:00 am 

emilang написа:
GOTIN написа:

Явно проблемът е в уцелването на бутоните - много са ти близо един до друг... Или губиш фокуса и ги бъркаш!

Скоро не се е появил пак този проблем, може и аз нещо да не съм видял, като хората :xaxa:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 10:46 pm 
Администратор
Аватар

има или има проблеми с форума?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]